Personlighedstests, personprofiler og profilværktøjer

Personlighedstests, personprofiler og profilværktøjer

Personlighedstests, personprofiler og profilværktøjer – hvad har I egentlig brug for?

Kært barn har mange navne. I folkemunde kaldes de ofte personlighedstests eller persontypetests. En test kan for mange både komme til at lyde ubehagelig og nervepirrende, og det er efter vores optik et misledende ordvalg til disse værktøjer. Derfor kalder vi det, som udgangspunkt, heller ikke en personlighedstest. Vi anser det som et reelt analyseværktøj, der kan give et nuanceret billede af en person, dennes personlighedstræk, adfærdsmønstre, værdier, drive, IQ osv.

Hvad vi skal bruge det til, forsøger vi at give svar på i teksten nedenfor.

Gode redskaber til rekruttering og udvikling

Profilværktøjer bruges ofte i forbindelse med rekruttering af nye medarbejdere – men vinder også større og større indpas i forbindelse med f.eks. leder- og medarbejderudvikling, coaching og selvudvikling. En person- og adfærdsprofil kan være med til at skabe mere selvindsigt, selvforståelse og derved fungere som et godt udgangspunkt for udvikling. Det er også et eminent værktøj til brug i dannelse og udvikling af teams og grupper.

Men et profilværktøj er ikke bare et profilværktøj. Der findes et hav af forskellige slags værktøjer, og derfor kan det være svært at hitte rede i hvilke, der skal bruges til hvad. Én ting er helt sikker. Der findes ikke ét værktøj, der kan det hele.

I bund og grund handler det ikke om, at du selv skal finde løsningen og finde ud af, hvilket profilværktøj, du skal bruge. Det er vores opgave. Vi er både uddannede og certificerede i brugen af dem. Men, er du alligevel lidt nysgerrig, og vil vide lidt mere om, hvad de kan bruges til, og hvilke profilværktøjer, der kan bruges til hvad – har vi lavet en oversigt til dig her nedenfor.

Brug det rigtige værktøj til den givne situation eller opgave

En håndværker sætter stor pris på at bruge de rigtige redskaber, når han eller hun skal løse en opgave. Ved detaljerede præcisionsudskæringer, ville en tømrer f.eks. ikke bruge en rundsav eller fukssvans. Han ville naturligvis vælge et værktøj, der passede til opgaven. Det samme gør sig gældende i forhold til profilværktøjer. Opgaven definerer hvilket værktøj du skal bruge. Skal du bruge en sælger og er i tvivl om vedkommendes salgsprofil – så kommer du ikke langt med en e-interpersonal profil. Prøv selv en gang at gætte, hvilket profilværktøj, der kan løse opgaven her?

Ja, det er naturligvis SalesKey, der udmærker sig til den opgave. 

Vil du vide mere om, hvordan værktøjerne kan hjælpe dig og dit team på vej? Så er du velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak.

Skal vi gøre en forskel for jer?

Book en uforpligtende samtale, så vi kan finde ud af, om der er et match. 

Forløs de menneskelige og kommercielle potentialer med positiv psykologi