Sådan fik vi den rigtige medarbejder – Østergaards Auto

Leo har hjertet med i det, han laver  

Hos Østergaards Auto har de tidligere brugt O2/Leo Oehlenschlæger til en teamudviklingsdag med alle medarbejdere. Derfor var indehaver Mikkel Østergaard heller ikke i tvivl om, at det var Leo, han skulle have fat i, da han havde brug for hjælp til rekruttering af den helt rigtige medarbejder til et job inden for køb og salg i bilafdelingen. 

 Tillid og ægte interesse 

Det handler først og fremmest om tillid og dedikation, når et samarbejde skal være en succes. Selv siger Mikkel Østergaard om samarbejdet med Leo: 

– Noget af det gode ved Leo er, at han har hjertet med i det, han laver. Man har indtryk af, at opgaven betyder noget for ham – at han faktisk kan lide at lave det, han laver. Ja, man får følelsen af, at ’det her – det er noget, vi løser sammen’.  

 Rekrutteringsprocessen fra A til Z 

Der var altså tale om et tæt samarbejde hele vejen igennem processen, hvor første trin var en analyse af, hvad Mikkel Østergaard havde brug for, og hvad den nye medarbejder skulle kunne. Efter det handlede det om jobannonce og derefter en fælles udvælgelse af egnede kandidater og samtaler med dem. Herefter tog Leo individuelle samtaler med udvalgte kandidater og lavede test af kandidaterne. Til slut var feltet snævret ind, og den rigtige kandidat var fundet. 

 Mikkel Østergaard fortæller, at processen har lært ham, hvor svært det kan være selv at gennemskue folk i løbet af bare en times samtale – og hvor meget det derfor betyder at have en med på sidelinjen, der kan guide en, når der skal findes nye medarbejdere: 

– Det er super godt at have en at vende det med, og det var rart at have Leo med til samtalerne. Han kommer som en udefra og kan spørge om lidt andre ting, end jeg selv kan, og komme lidt dybere ned. Og så er han altså god til at gå folk på klingen og finde ud af, om de nu faktisk også kan levere det, de siger. 

 Der bliver fulgt op på tingene 

Selvom opgaven for længst er løst, er det ikke slut her. Faktisk kan Leo sagtens finde på at ringe flere måneder eller måske et helt år efter bare for at følge op, fortæller Mikkel Østergaard og fortsætter: 

– Leo ringer ikke for at sælge, han ringer bare for at høre, om alt stadig går godt. Og det kan jeg godt lide… at han følger op på tingene. Han bruger også gerne mere tid, end der måske var afsat til opgaven. Det tager han ikke så tungt. Og så tør han sige sin mening. Han er ærlig – og det er jo det, man kan bruge til noget. 

 Det er alle pengene værd 

Alle ved, at rekruttering af den forkerte medarbejder kan være en meget dyr affære. Derfor er det helt afgørende at lave det rigtige match første gang. Og her har Mikkel Østergaard været glad for at have Leo med igennem hele rekrutteringsforløbet, for som han selv siger, så er det en lille investering i forhold til, hvor dyrt det kan være at ansætte de forkerte folk – og derfor ville han til enhver tid hente Leo ind igen: 

– Leo er god til at finde det rigtige match. Hos os handlede det for eksempel om at finde en, der var pligtopfyldende og ikke havde rod i tingene, en man kunne betro store værdier og i det hele taget stole på. Det har vi fået, og jeg følte mig helt tryg ved, at Leo testede kandidaterne og på den måde fandt frem til den helt rigtige medarbejder. 

 Vil du høre mere om rekrutteringsrådgivning? 

Har du også brug for rekrutteringsrådgivning, så du får den helt rigtige medarbejder i første forsøg, så er du meget velkommen til at kontakte os og få en uforpligtende snak. 

Skal vi gøre en forskel for jer?

Book en uforpligtende samtale, så vi kan finde ud af, om der er et match. 

Forløs de menneskelige og kommercielle potentialer med positiv psykologi